تا سن 65 سالگی، بیش از نیمی از ما علائمی از آرتروز را مشاهده خواهیم کرد. اگرچه آرتروز (یا OA) با افزایش سن شایع تر است، اما بخشی اجتناب ناپذیر از پیری نیست. همانطور که محققان برای درک علل آرتروز تلاش میکنند، می توانند توصیه هایی برای کمک به پیشگیری از بیماری یا پیشرفت آن و کاهش تاثیر آن بر زندگی شما نیز ارائه دهند.
در این مقاله سعی کردهایم تا تمامی راهکارهای پیشگیری از آرتروز را به طور کامل شرح هیم؛ بنابراین تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا هرآنچه که باید درباره پیشگیری از ارتروز بدانید به شما بگوییم. « علائم آرتروز» را در این لینک بخوانید.
قرص استئوپلاس یوروویتال در کنار برطرفکردن دردها و سایر مشکلات مفصلی، قادر است تا به بهبود حرکت و جلوگیری از تخریبهای غضروفی و استخوانی پرداخته و با داشتن خاصیت ضدالتهابی از بروز هرگونه مشکل در سالمندان و بیماران دارای مشکلات مفصلی جلوگیری کند.
آنچه در این مقاله خواهیم خواند
راهکارهای پیشگیری از آرتروز – کنترل وزن
یکی از راهکارهای پیشگیری از آرتروز کنترل وزن است. اگر وزن مناسبی دارید، حفظ آن وزن ممکن است مهمترین کاری باشد که میتوانید برای پیشگیری از آرتروز انجام دهید. اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن ممکن است بهترین مانع شما در برابر این بیماری باشد. چاقی به وضوح یک عامل خطر برای ایجاد آرتروز است.
دادههای اولین نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه (NHANES)، برنامهای از مطالعات طراحی شده برای ارزیابی سلامت و تغذیه آمریکاییها، نشان داد که احتمال ابتلا به آرتروز در زنان چاق تقریباً چهار برابر زنان غیرچاق است. این خطر برای مردان چاق تقریباً پنج برابر بیشتر از مردان غیرچاق بوده است. اضافه وزن مفاصل را تحت فشار قرار میدهد، به ویژه مفاصلی که وزن بدن را تحمل میکنند مانند زانوها، باسن و مفاصل پاها که باعث فرسایش غضروف میشود.
کاهش حداقل 5 درصد از وزن بدن ممکن است فشار وارده بر زانوها، باسن و کمر را کاهش دهد. در مطالعهای در مورد استئوآرتریت در جمعیتی در فرامینگهام، محققان تخمین زدند که زنان دارای اضافه وزن که 11 پوند یا حدود دو نقطه شاخص توده بدنی (BMI) از دست دادند، خطر ابتلا به ارتروز را تا بیش از 50 درصد کاهش دادند.
راهکارهای پیشگیری از آرتروز – ورزش
ورزش یکی دیگر از راهکارهای پیشگیری از ارتروز است. تحقیقات نشان داده اگر ماهیچههایی که در امتداد جلوی ران قرار دارند ضعیف باشند، خطر ابتلا به آرتروز دردناک زانو در شما افزایش مییابد. خوشبختانه، حتی افزایش نسبتاً جزئی در قدرت عضلات چهارسر ران، می تواند این خطر را کاهش دهد.
کپسول آرترولیستیکا هولیستیکا ازجمله داروهایی است که برای کم شدن درد عضلهها و مفصلها کاربرد دارد. ویتامین E که در این محصول موجود است، برای استرس نیز مفید است. همه افراد میتوانند برای مشکلات گفتهشده از قبیل درد دست و شانه و دیگر عضلات از این دارو مصرف کنند.
برای تقویت عضلات چهار سر ران، تاد پی استیتیک، MD، استاد طب فیزیکی و توانبخشی در دانشکده پزشکی UMDNJ-نیوجرسی، حرکات ایزومتریک و اسلایدهای دیواری را توصیه می کند. برای انجام این کارها، پشت خود را به دیوار و پاها را به اندازه عرض شانه باز کنید.
سپس به پشت به دیوار تکیه دهید و پاهای خود را تا جایی که راحت می توانید در مقابل خود قرار دهید. زانوها را خم کنید، دستان خود را روی کمر خود قرار دهید و با ستون فقرات خود بلغزانید و تماس خود را با دیوار حفظ کنید تا به حالت نشسته برسید. (زانوهای شما نباید بیش از 90 درجه خم شوند). سپس به آرامی به موقعیت اصلی خود برگردید.
هشت تا 10 بار تکرار کنید. اگر ترس از درد مفاصل بعد از ورزش شما را از ورزش باز میدارد، سعی کنید از گرما و سرما برای مفاصل دردناک استفاده کنید یا مسکن مصرف کنید. انجام این کار ممکن است ورزش کردن و فعال ماندن را آسان تر کند. ایمنترین ورزشها آنهایی هستند که کمترین وزن بدن را روی مفاصل وارد میکنند، مانند دوچرخهسواری، شنا و سایر ورزشهای آبی. وزنه برداری سبک نیز گزینه در دسترس دیگری است، اما اگر در حال حاضر آرتروز دارید، ابتدا در اینباره با پزشک خود صحبت کنید.
قرص کارتیژن دی مکس نیچرز انلی با فرمولاسیون ویژه خود قادر است تا به درمان دردها و خشکی استخوانها و مفاصل پرداخته و در نهایت از بروز بیماریهایی نظیر آرتروز جلوگیری کند.
از صدمات اجتناب کنید یا آنها را درمان کنید
آسیب دیدگی مفصل در جوانی شما را مستعد ابتلا به آرتروز در همان مفصل در سنین بالا میکند. آسیب رساندن به مفصل در بزرگسالی ممکن است مفصل را در معرض خطر بیشتری قرار دهد.
یک مطالعه طولانی مدت بر روی 1321 فارغ التحصیل دانشکده پزشکی جانز هاپکینز نشان داد افرادی که در نوجوانی یا بزرگسالی به زانو آسیب رساندند سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز در آن زانو در مقایسه با افرادی که آسیب ندیدهاند، بودند. افرادی که در بزرگسالی به زانوی خود اسیب وارد کردند، پنج برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به آرتروز در مفصل بودند.
برای جلوگیری از آسیب مفاصل هنگام ورزش، موسسه ملی آرتریت و بیماریهای اسکلتی عضلانی و پوست موارد زیر را توصیه میکند:
-
- هنگام انجام نیم خم شدن زانو از خم شدن زانوهای بیش از 90 درجه خودداری کنید
- برای جلوگیری از پیچ خوردن زانوها، در حین حرکات کششی تا حد امکان پاها را صاف نگه دارید
- هنگام پریدن، با زانوهای خمیده فرود بیایید
- قبل از ورزش، تمرینات گرم کردن را انجام دهید، حتی تمرینات کم شدت مانند گلف
- بعد از ورزش های شدید خود را خنک کنید
- کفشهای مناسب بپوشید که جذب ضربه و پایداری را فراهم میکنند
- روی نرم ترین سطح موجود ورزش کنید. از دویدن روی آسفالت و بتن خودداری کنید
راهکارهای پیشگیری از آرتروز – درست غذا بخورید
اگرچه هیچ رژیم غذایی خاصی برای پیشگیری از آرتروز مشخص نشده است، اما برخی مواد مغذی با کاهش خطر بیماری یا شدت آن مرتبط هستند. آنها عبارتند از:
-
- اسیدهای چرب امگا 3: این چربیهای سالم التهاب مفاصل را کاهش میدهند، در حالی که چربیهای ناسالم میتوانند آن را افزایش دهند. منابع خوب اسیدهای چرب مکمل امگا 3 شامل روغن ماهی و روغنهای گیاهی یا آجیلهای خاص از جمله گردو، کانولا، سویا، بذر کتان،بزرک و زیتون است.
- ویتامین D: تعداد انگشت شماری از مطالعات نشان دادهاند که مکملهای ویتامین D باعث کاهش درد زانو در افراد مبتلا به آرتروز می شود. بدن شما بیشتر ویتامین D مورد نیاز خود را در پاسخ به نور خورشید میسازد. با خوردن ماهیهای چرب مانند سالمون، ماهی خال مخالی، تن، ساردین و شاه ماهی میتوانید ویتامین D بیشتری در رژیم غذایی خود دریافت کنید.
کاهش درد آرتروز
اگر از قبل آرتروز دارید، همین مراحل می تواند برای کاهش درد و سایر علائم نیز مفید باشد. علاوه بر این، درمانهای زیادی وجود دارد که پزشک میتواند توصیه یا تجویز کند. آنها از مسکنهای بدون نسخه تا تزریق کورتیکواستروئیدها یا سایر ترکیبات و در نهایت جراحی برای جایگزینی مفصل دردناک و آسیب دیده را شامل می شود.
درمان های کمکی برای ارتروز و مکملهای مناسب برای درمان و پیشگیری از آرتروزعناوین مقالات ارزشمندی است که در وبلاگ روشا منتشر شده است. پیشنهاد میکنیم این بخش را از دست ندهید.