تأثیر دوران پساقائدگی در روابط جنسی بانوان چیست؟ در میانسالی و با شروع دوران پساقائدگی کیفیت زندگی هم تا حد زیادی تغییر میکند، در واقع با توقف قائدگی ترشح هورمون در بدن شکل جدیدی به خودش گرفته و شخص هم به مرور با این تغییرات تطبیق پیدا میکند. از تغییر در الگوی ترشح هورمون در بدن تا تغییر وزن، تغییر عادات غذایی و حتی الگوی خواب را باید از این دوران انتظار داشته باشیم.
از آن طرف سنین میانسالی در فرهنگ کشور ما معمولاً سنی است که بانوان مشغول تدارکات ازدواج فرزندشان هستند یا قرار است مادربزرگ بشوند. این تغییر بزرگ خودش استرس و اضطراب جدیدی را وارد زندگی میکند که اگر بگوییم فصل جدیدی از زندگی در این سالها شروع میشود، اشتباه نکردهایم. در نتیجه باید درباره تطبیق با این فصل جدید زندگی و اتفاقات آن به مردم آگاهی داده و آن را با چیزهای اشتباهی مانند طبیعت زندگی، گذران عمر یا پیری اشتباه نگیریم.
با تغییر الگوی هورمونهای بدن در هر سنی زندگی جنسی افراد مانند گذشته نیست و معمولاً بین عموم مردم کاهش تمایلات جنسی در دوران پساقائدگی یک اصل پذیرفته شده است. به همین بهانه میخواهیم نگاهی به واقعیتهای علمی داشته باشیم تا ببینیم آیا واقعاً میانسالی و پساقائدگی در تمایلات جنسی تأثیر داشته و آن را تغییر میدهد یا خیر؟
دوران پساقائدگی چیست؟
با توقف خونریزی یا همان پریود که بین مردم به عادت ماهانه هم مشهور است، دورانی در زندگی زنان شروع میشود که به یائسگی شناخته میشود. این دوران فراز و نشیب بسیاری دارد؛ زیرا ترشح هورمون در بدن را تا حد زیادی تغییر داده و همین تغییرات به بانوان استرس زیادی هم میدهد، در نتیجه تنش بیشتری احساس میشود. معمولاً پیشنهاد میکنیم زمانی که متوجه اولین تغییرات در روند پریودتان شدید، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا در صورت نیاز مصرف مکمل یا داروهای هورمونی شروع شود.
مسئله دوم هم جابهجایی یائسگی با کلمه پساقائدگی است. در فرهنگ ما همانطور که اشاره کردیم در این دوران بیشتر بانوان از کلمه یائسه استفاده میکنند که بار معنایی منفی دارد در صورتی که پساقائدگی هم کلمه مثبتی است و هم به معنای واقعی کلمه نشاندهندۀ دوران جدیدی از زندگی است که با پایان قائدگی و پریود شروع شده و میتواند فرصت جدیدی برای تجربههای بیشتر باشد، به شرطی که جنبههای مختلفش را به خوبی بشناسید، از چکاپ سالانه و مصرف ویتامینها غافل نشوید.
با این مقدمه بیایید بحث اصلی را شروع کرده و ببینیم که در این دوران چه فاکتورهایی روی تمایلات جنسی تأثیر دارد؟
تأثیر دوران پساقائدگی در روابط جنسی بانوان چیست؟
اول از همه بیایید نگاهی به چند فاکتور اساسی و مهم داشته باشیم که با شروع دوران پساقائدگی در تمایلات جنسی تأثیر مستقیم دارد.
تغییر در ترشح هورمونها
کاهش ناگهانی ترشح هورمون استروژن در بدن با شروع دوران پساقائدگی (یائسگی) تأثیر مستقیمی در تمایلات جنسی بانوان دارد یعنی میتواند باعث اتفاقاتی مانند موارد زیر شود:
-
- کاهش تمایلات جنسی
- اختلال در تجربه ارگاسم و اوج لذت جنسی
از طرف دیگر ترشحات کانال واژن نیز مانند گذشته نیست و فرد دچار اختلال خشکی واژن میشود، در نتیجه حین رابطه جنسی دخول نسبتاً دردناکی را تجربه میکند. متأسفانه تقریباً دو سوم از جمعیت زنانی که در دوران پساقائدگی هستند، با این مشکل مواجه شده و در مراجعه به پزشک کاهش تمایلات جنسی، تجربه نکردن فرایند ارگاسم و دشواری فعالیت زندگی جنسیشان را گزارش کردند. درباره روابط جنسی در دوران بارداری چه میدانید؟
تجربه نکردن ارگاسم و تغییرات فیزیولوژی بدن در دوران یائسگی
شاید شنیده باشید که رابطه جنسی با دخول کامل معمولاً از 50 سالگی به بعد اتفاق نمیافتد، این مسئله به دلیل همان سندروم خشکی واژن است که برخی به آن دچار میشوند که این مسئله برای همه رخ نمیدهد. تقریباً نیمی از زنان در دهه 50 زندگیشان میتوانند به رابطه با دخول کامل ادامه دهند که با افزایش سن این آمار بر اساس پژوهشهای علمی به 27% کاهش پیدا میکنند.
به همین خاطر معمولاً پزشکان توصیه میکنند که با بالارفتن سن از انواع روانکنندهها بر پایه آب استفاده کنید تا محیط کانال واژن به خوبی مرطوب شده و رابطه دردناکی را تجربه نکنید. در همین دوران مصرف مکملهای افزایش قوای جنسی هم انتخاب دوم برای تداوم تمایلات جنسی مانند دوران جوانی است.
لیبیدو بوستر از جمله محصولاتی است که بر پایه ترکیبات طبیعی است و به بدن کمک می کند که در دوران یائستگی همچنان میل جنسی را حفظ کند.
فاکتور مهم دیگر حرکت جریان خون در بدن و آلت تناسلی است که با افزایش سن این جریان گردش خون در آلت تناسلی به مرور کم میشود، در نتیجه میتواند تأثیر مستقیمی در حساسیت جنسی افراد داشته و شروع فرایند ارگاسم را به تأخیر بیندازد؛ یعنی زمان ارضا شدن فرد طولانیتر شود. به همین خاطر پیشنهاد میشود که به جای دخول کامل با تحریک کلیتوریس شریک جنسیتان را که در دوران پساقائدگی است، به ارگاسم و اوج لذت جنسیاش برسد.
پزشکان معمولاً از زوجهای میانسال میخواهند تا مانند یک زوج جوان با یکدیگر درباره تمایلات جنسی و آنچه برای رسیدن به ارگاسم نیاز دارند، صحبت کنند. سبک زندگی سالم، حفظ قوای جسمی و انرژی، خواب کافی، تحرک و فعالیت مناسب و برنامه غذایی سالم همگی پکیجی کامل از آن چیزی است که برای فعال نگه داشتن زندگی جنسی، زوجهای میانسال به آن نیاز دارند. محدودیت جنسی برای زنان بهویژه در خاورمیانه موضوعی مهم برای تامل.
شروع برخی بیماریها
در دوران پساقائدگی مشکلات جسمی هم بیشتر شده، برخی از بیماریها خودش را نشان میدهد و متأسفانه تأثیر مستقیمی در کاهش انرژی افراد دارد. در همین زمان بسیاری از بانوان علاوه بر کاهش میزان انرژی با مشکل جدید دردهای جسمانی، فشارخون، شروع دیابت و گاه پوکیاستخوان مواجه هستند و برخی دیگر با روند میانسالی و برهمخوردن وزنشان که مانند سالهای قبل نیست، احساسات ناخوشایندی را تجربه میکنند. بروز این احساسات هم متأسفانه در اعتمادبهنفس تأثیر منفی داشته و شاید حتی در افراد بسیار حساس به سرکوب تمایلات جنسی هم منجر شود.
دوران پساقائدگی، شروع فصل جدیدی در زندگی
همانطور که تا اینجا گفتیم، کاهش تمایلات جنسی در دوران پساقائدگی، خشکی واژن و رابطه جنسی نامطلوب تنها بخشی از عوارض رسیدن به میانسالی و شروع این دوران است. این عوارض که با تغییر در ترشح هورمونها شروع میشود با استرس، کاهش اعتمادبهنفس و احساسات ناخوشایند همراه است؛ اما قرار نیست این روند ادامه داشته باشد؛ زیرا هنوز راههایی برای تجربه رابطه جنسی خوشایند بعد از دوران قائدگی وجود دارد.
هر زن تجربه منحصربهفرد و خاص خودش را از پایان دوران پریود و شروع پساقائدگی دارد؛ باید بهخاطر داشته باشیم که همه یک احساس واحد را تجربه نمیکنند. در واقع اگر شما یا دوستانتان دچار کاهش تمایلات جنسی دوران پساقائدگی شدهاید شاید گروهی دیگر باشند که هنوز از رابطهشان لذت برده و حتی باردار هم شوند. حتماً این مورد را در دوستان و اطرافیانتان هم دیدهاید که متأسفانه در بسیاری از خانوادههای سنتی و مذهبی ایران پسندیده نیست و باعث شرم میشود. در صورتی که واقعیت دنیا چیز دیگری است و شما تا زمانی که از رابطه جنسی با شریک زندگیتان لذت ببرید، میتوانید به معاشقه ادامه دهید و هیچ واقعیت شرمانگیزی به جز تفکرات سنتی وجود ندارد، منتها در مورد حاملگی وسایل پیشگیری از بارداری را فراموش نکنید و اگر واقعاً امکان تربیت فرزند جدیدی را دارید، به این مسئله فکر کنید.
نشانههای شروع دوران پساقائدگی
گفتیم که با پایان دوران خونریزی ماهانه و شروع پساقائدگی بدن زنان دچار کاهش ترشح استروژن شده که این تغییر روی عملکرد جنسی هم تأثیر میگذارد. با تغییر در ترشح هورمونها کانال واژن در برخی از افراد هم دچار اختلال خشکی شده و رابطه جنسی را گاهی اوقات ناخوشایند و دردناک میکند. در نتیجه برخی بانوان در دوران پساقائدگی میل جنسی کمتری داشته، ممکن است ارضا نشده و یا اصلاً ارگاسم را تجربه نکنند.
برخی نشانههای فیزیکی مانند نداشتن پریود منظم، تعریق شبانه، تغییر در الگوی خواب یا حتی اشتها از علائم شروع پساقائدگی است که در تمایلات جنسی نیز تأثیر دارد. در نهایت هم گاهی افزایش وزن اتفاق میافتد که به دلیل کاهش متابولیسم و سوختوساز بدن است. در این دوران برخی بانوان با افزایش وزن ناگهانی مواجه میشوند و متأسفانه همین مسئله در کاهش اعتمادبهنفس، بروز احساسان ناخوشایند مانند نداشتن جذابیت کافی و … مؤثر است.
فرتی بیوتیک وومن از جمله محصولاتی است که ترکیبات آن بر پایه ترکیبات گیاهی است. این محصول به صورت ساشه عرضه میشود و روی تنظیم هورمونها و افزایش میلی جنسی تاثیر مستقیم دارد.
البته این فقط بخشی از علائم و نشانههای فیزیکی است که اگر جدی گرفته نشود به استرس و اضطراب، افسردگی گذرا، بیانگیزگی، احساسات ناخوشایند و … منجر شده و میتواند به مرور آرامش روانی فرد را به کل از او بگیرد. به همین خاطر در صورت بروز هرگونه از این علائم که در دوران پساقائدگی کاملاً طبیعی است باید حتماً به پزشک مراجعه کنید.
با این توضیحات شاید این سؤال برایتان پیش آمده که برای افزایش تمایلات جنسی دوران پساقائدگی باید چه کنیم؟ آیا تغییر سبک زندگی به تنهایی کافی است یا باید حتماً سراغ مکملهای افزایش قوای جنسی برویم؟
افزایش تمایلات جنسی در دوران پساقائدگی
پزشکان پیشنهاد میکنند که در قدم اول برای افزایش تمایلات جنسی دوران پساقائدگی سراغ اصلاح سبک زندگی بروید و برنامه غذایی سالمی داشته باشید، همچنین خرید مکمل تقویت میل و عملکرد جنسی خانم ها را فراموش نکنید. حتماً به اندازه کافی ورزش کرده و اعتمادبهنفستان را بیشتر کنید. از مدیتیشن و یوگا برای کاهش استرس و اضطراب استفاده کرده و در قدم بعدی سراغ امتحان کردن رابطه جنسی بدون دخول کامل بروید تا بتوانید ارگاسم را بدون دخول تجربه کرده و از طرف دیگر تمایل و میل جنسیتان را بیشتر کنید.
رابطه دهانی، تحریک آلت جنسی با نوازش، استفاده از اسباببازیهای جنسی، نوازش و معاشقه شروع فرایند ارگاسم را سریعتر کرده و باعث احساس رضایت بیشتری میشود.
رابطه دردناک و احساس خشکی شدید در واژن اختلالی است که در کاهش تمایلات جنسی دوران پساقائدگی تأثیر دارد و متأسفانه در برخی مواقع منجر به خونریزی پس از رابطه، احساس درد شدید، افزایش احتمال عفونت واژینال، استرس و افسردگی میشود. در نتیجه سریعاً باید نسبت به درمان آن حساسیت نشان دارد.
در نهایت هم یادتان باشد که همیشه نسبت به برقراری رابطه جنسی حساس باشید، یعنی برای جلوگیری از بارداری ناخواسته یا بیماریهای مقاربتی حتماً از کاندوم استفاده کنید. در سنین میانسالی روابط متعدد و خطرناک را محدود کنید. همیشه چکاپ داشته باشید و نسبت به همه نشانههای بدن حساسیت داشته و تمام هشدارها مانند درد، طپش قلب، فشار بالا و … را بررسی کنید. در صورتی که احساس راحتی و آرامش دارید رابطه داشته و در مورد تمایلاتتان با شریک جنسیتان صحبت کنید. یادتان باشد که دوران پساقائدگی در کیفیت روابط جنسی شما تأثیر دارد؛ اما به راحتی قابلکنترل است، در نتیجه رسید به پساقائدگی به منزله پایان دوران روابط عاشقانه و پرشور نیست.
پسا قائدگی پایان شور زندگی نیست
کاهش تمایلات جنسی دوران پساقائدگی غیرطبیعی و یا عجیب نیست و بسیاری از بانوان آن را تجربه میکنند. برای روابط جنسی در این دوران هیچ قانون یا عدد مشخصی وجود ندارد و هر زمان که نیاز به رابطه داشته باشید میتوانید آن را شروع کنید و لذت ببرید.
در این مسیر مهم است که علائم بدنتان را بشناسید، با تغییر ترشح هورمونهای بدن و شرایط فیزیکی خودتان آشنا باشید و بدانید که قرار است چه مسیری را برای رسیدن به ارگاسم طی کنید تا دچار سرخوردگی احساسی یا کمبود اعتمادبهنفس نشوید. همچنین استفاده از مکمل تقویت میل و عملکرد جنسی خانم ها شما را در گذراندن این دوران یاری میکند. همچنین میتوانید با بررسی محصولات موجود در فروشگاه روشا و مقایسه قیمت مکمل تقویت عملکرد جنسی بانوان، بهترین مکمل را برای خود انتخاب کنید که همچنان از این موضوع لذت ببرید.