خرید محصولات برند درمالیس

کاربرد پروبیوتیک در درمان بیماری‌های مختلف

کاربرد پروبیوتیک در درمان بیماری‌های مختلف

ممکن است برایتان سوالی در رابطه با کاربرد پروبیوتیک در درمان بیماری‌های مختلف پیش آمده باشد، اگر این‌گونه است مطالب این مقاله حتما بهتان کمک خواهد کرد. همانطور که می‎دانید پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که در صورت مصرف برای سلامتی بسیار مفید هستند. پروبیوتیک‌ ‎ها را می‎توان در ماست و سایر غذاهای تخمیر شده، مکمل‎های غذایی و محصولات زیبایی یافت.

پروبیوتیک چه کاری انجام میدهد؟ شاید پیشنهاد بدی نباشد از شما دعوت کنیم بعد از خواندن مطلب فوق به سراغ این پست بلاگ بروید و با چیستی پروبیوتیک‌ها به طور کامل آشنا شوید. همچنین برای یافتن پاسخ سوالاتی نظیر «انواع پروبیوتیک کدامند؟» و «بهترین مکملهای پروبیوتیک» را چگونه شناسایی کنیم می‌توانید از لینک‌های آمده در اینجا استفاده کنید.

اپتی کیدز ویواتیون

اگرچه مردم اغلب باکتری‎ها و سایر میکرو ارگانیسم‎ها را به عنوان میکروب مضر تصور می‎کنند، اما واقعیت این است که بسیاری از آنها بسیار مفید هستند. برخی از باکتری‏ها به هضم غذا، تخریب سلول‏های بیماری زا یا تولید ویتامین‏ها کمک می‏کنند. خوب است بدانید که بسیاری از میکروارگانیسم‎های موجود در محصولات پروبیوتیک به طور طبیعی در بدن ما زندگی می‎کنند. در این مقاله سعی کرده‌ایم به توضیح نقش پروبیوتیک در درمان انواع بیماری‎ها بپردازیم؛ بنابراین تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا هر آنچه که باید درباره کاربرد پروبیوتیک در درمان بیماری‌های مختلف بدانید به شما بگوییم.

چه نوع باکتری‏هایی در پروبیوتیک‌‏ها وجود دارند؟

قبل از آن‌که به مبحث نقش پروبیوتیک در درمان انواع بیماری‌ها بپردازیم بهتر است با مفاهیم پایه پروبیوتیک‌ها نیز آشنا شوید. پروبیوتیک‌‎ها ممکن است حاوی انواع مختلفی از میکروارگانیسم‌ها باشند. شایع‌ترین باکتری‎ها به گروه هایی به نام لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم تعلق دارند. سایر باکتری‎ها نیز ممکن است به عنوان پروبیوتیک مورد استفاده قرار گیرند و از مخمرهایی مانند ساکارومایسس بولاردی نیز استفاده می‌شود.

کاربرد پروبیوتیک در درمان بیماری‌های مختلف

انواع مختلف پروبیوتیک‌‎ها ممکن است اثرات متفاوتی داشته باشند. به عنوان مثال، اگر نوع خاصی از لاکتوباسیلوس به پیشگیری از بیماری کمک می‎کند، لزوماً به این معنی نیست که نوع دیگری از لاکتوباسیلوس یا هر یک از پروبیوتیک های بیفیدوباکتریوم همین کار را انجام دهند.

آیا پری‎بیوتیک‌‎ها همان پروبیوتیک‌‎ها هستند؟

نه، پری‎بیوتیک‎ها مانند پروبیوتیک‎‌ها نیستند. پری‎بیوتیک‎ها اجزای غذایی غیرقابل هضم هستند که به طور انتخابی رشد یا فعالیت میکروارگانیسم‎های مطلوب را تحریک می‎کنند.

سین‏بیوتیک چیست؟

سین بیوتیک‏ها محصولاتی هستند که پروبیوتیک‏ها و پری‏بیوتیک‏ها را ترکیب می‏کنند.

کپسول بایو فلورا تک ژن فارما

پروبیوتیک‏‌ها چقدر محبوب هستند؟

نظرسنجی مصاحبه ملی سلامت (NHIS) در سال 2012 نشان داد که حدود 4 میلیون (1.6 درصد) بزرگسال آمریکایی در 30 روز از پروبیوتیک‎ها یا پری بیوتیک‏ها استفاده کرده‏اند. در میان بزرگسالان، پروبیوتیک‎ها یا پری‏بیوتیک ها سومین مکمل غذایی پرمصرف به جز ویتامین‎ها و مواد معدنی بودند. استفاده از پروبیوتیک‏ها توسط بزرگسالان بین سال های 2007 تا 2012 چهار برابر شد.

پروبیوتیک ها چگونه کار می‌کنند؟

پروبیوتیک ها ممکن است اثرات مختلفی در بدن داشته باشند و پروبیوتیک‎های مختلف ممکن است به روش‎های مختلفی عمل کنند. پروبیوتیک ها ممکن است:

    • به بدن شما کمک کنند تا جامعه ای سالم از میکروارگانیسم‎ها را حفظ کند یا بدن شما را پس از ایجاد اختلال به وضعیت سالم بازگردانند
    • موادی که اثرات مطلوبی دارند را تولید کند
    • بر پاسخ ایمنی بدن شما تأثیر بگذارند

قطره بایو لاکت تک ژن فارما

علم در مورد اثربخشی پروبیوتیک ها برای درمان بیماری‌ها و سلامتی چه چیزی نشان داده است؟

تحقیقات زیادی در مورد پروبیوتیک‎ها انجام شده است، اما هنوز چیزهای زیادی در مورد مفید و ایمن بودن آنها برای شرایط مختلف سلامتی باید آموخت. پروبیوتیک ها برای اهداف مختلف سلامتی، از جمله پیشگیری از اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک (از جمله اسهال ناشی از کلستریدیوم دیفیسیل)، پیشگیری از انتروکولیت نکروزان و سپسیس در نوزادان نارس، درمان قولنج نوزاد، درمان بیماری پریودنتال، و القاء حفظ بهبودی در کولیت اولسراتیو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با این حال، در بیشتر موارد، متخصصین هنوز نمی‎دانند کدام مکمل پروبیوتیک‌ ها مفید هستند و کدام نه. همچنین نمی‌دانند که افراد چه مقدار از پروبیوتیک‎‌‌ ها را باید مصرف کنند. حتی برای شرایطی که بیشتر مورد مطالعه قرار گرفته است، محققان همچنان در حال تلاش برای یافتن پاسخ این سؤالات هستند. بخش‌های زیر تحقیقات روی پروبیوتیک‌ها را برای برخی از شرایطی که برای آنها مطالعه شده‌اند، نشان می‌دهد.

پروبیوتیک

نقش پروبیوتیک در درمان انواع بیماری‌ها

در این بخش قصد داریم اطلاعات مفید و نتایج تحقیقات مختلف در رابطه نقش پروبیوتیک در درمان انواع بیماری‌ها را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

نقش پروبیوتیک در درمان بیماری اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک

مطالعات متعدد نشان داده است که مصرف پروبیوتیک در درمان بیماری اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک نقش به سزایی را ایفا می‌کند. نقش پروبیوتیک ها در درمان اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک و همچنین برای اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک ناشی از یک باکتری خاص، کلستریدیوم دیفیسیل، بسیار مورد مطالعه قرار گرفته است. بررسی سال 2017 از 17 مطالعه (کل 3631 شرکت کننده) در افرادی که در بیمارستان بستری نشده بودند، نشان داد که دادن پروبیوتیک به بیماران با کاهش حدود نصف احتمال اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک همراه است.

با این حال، این نتیجه‎گیری آزمایشی در نظر گرفته شد زیرا کیفیت مطالعات متوسط ​​بود. بیمارانی که پروبیوتیک دریافت کردند، عوارض جانبی بیشتری نسبت به بیمارانی که پروبیوتیک دریافت نکردند، نداشتند. پروبیوتیک‎ها ممکن است برای اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک در افراد جوان و میانسال مفید باشند، اما بر اساس یک بررسی در سال 2016 از 30 مطالعه (7260 شرکت کننده)، که 5 مورد از آنها بر روی افراد 65 ساله متمرکز بود، فایده‎ای در افراد مسن نشان نداده است.

قرص مکیدنی لاکتوگام زیست تخمیر

مشخص نیست که آیا پروبیوتیک‎ها واقعاً در افراد مسن کار نمی‎کنند یا اینکه هیچ اثری مشاهده نشده است زیرا فقط چند مطالعه جزئی روی افراد در این گروه سنی انجام شده است. همچنین مروری بر 23 مطالعه (با 3938 شرکت‌کننده) در مورد پروبیوتیک‌ها برای جلوگیری از اسهال مرتبط با آنتی‌بیوتیک در کودکان شواهدی با کیفیت متوسط ​​ارائه کرد که نشان می‌داد پروبیوتیک‌ها اثر محافظتی در کودکان دارند. هیچ عارضه جانبی جدی در کودکانی که سالم بودند، مشاهده نشد، به جز عفونتی که برای آن تحت درمان بودند.

نقش پروبیوتیک در درمان بیماری عفونت کلستریدیوم دیفیسیل

باکتری کلستریدیوم دیفیسیل می‎تواند کولون (روده بزرگ) بیمارانی که آنتی بیوتیک دریافت کرده اند را آلوده کند و باعث اسهال شود که از خفیف تا شدید متغیر است. درمان عفونت کلستریدیوم دیفیسیل دشوار است و گاهی اوقات پس از درمان عود می‎کند. در افرادی که آنتی بیوتیک مصرف می‏کنند و در افراد مسن شایع تر است و می‏تواند در بیمارستان‏ها و خانه‏های سالمندان گسترش یابد. عفونت کلستریدیوم دیفیسیل حدود نیم میلیون نفر را در سال در ایالات متحده تحت تاثیر قرار می‎دهد و باعث مرگ حدود 15000 نفر می ‌شود.

پروبیوتیک

یک تجزیه و تحلیل در سال 2017 از 31 مطالعه (در کل 8672 بیمار) به این نتیجه رسید که نسبتاً مطمئن است که پروبیوتیک‎ها می توانند خطر ابتلا به اسهال کلستریدیوم دیفیسیل را در بزرگسالان و کودکانی که آنتی بیوتیک دریافت می‏کنند کاهش دهند. بیشتر این مطالعات شامل بیماران بیمارستانی بود. همچنین این تجزیه و تحلیل به این نتیجه رسید که استفاده از پروبیوتیک‎ها همراه با آنتی بیوتیک‏ها بی خطر به نظر می رسد، به جز برای بیمارانی که بسیار ضعیف هستند یا سیستم ایمنی ضعیفی دارند.

نقش پروبیوتیک در درمان بیماری یبوست

مصرف پروبیوتیک در درمان یبوست بسیار موثر است. مروری بر 14 مطالعه (1182 شرکت‌کننده) در سال 2014 در مورد پروبیوتیک‌ها برای یبوست در بزرگسالان، شواهدی از فواید، به ویژه برای درمان این بیماری را نشان داد. یک ارزیابی در سال 2017 از 9 مطالعه (778 شرکت‌کننده) در مورد پروبیوتیک‌ها برای یبوست در افراد مسن نشان داد که پروبیوتیک‌ها فواید کم اما معنی‌داری برای آنها دارند.

نوع باکتری که اغلب مورد آزمایش قرار گرفت بیفیدوباکتریوم لانگوم بود. محققانی که این ارزیابی را انجام دادند، پیشنهاد کردند که پروبیوتیک‎ها ممکن است برای یبوست مزمن در افراد مسن به عنوان مکملی به اشکال معمول درمان مفید باشند.

کپسول بایو فلورا تک ژن فارما

یک بررسی در سال 2017 به بررسی 7 مطالعه در مورد پروبیوتیک ها برای یبوست در کودکان (515 شرکت کننده) پرداخت. مقایسه این مطالعات به دلیل تفاوت در گروه‌های کودکان مورد مطالعه، انواع پروبیوتیک‌های مورد استفاده و سایر عوامل دشوار بود. بازبینان شواهدی مبنی بر مفید بودن هیچ یک از پروبیوتیک‎های آزمایش شده در کودکان پیدا نکردند.

بررسی دوم در سال 2017، که شامل 4 مورد از مطالعات مشابه و 2 مورد دیگر (در مجموع 498 شرکت کننده در 6 مطالعه مورد بررسی) بود، دیدگاه خوش بینانه تری نسبت به شواهد داشت و اشاره کرد که به طور کلی، پروبیوتیک‎ها باعث افزایش دفعات مدفوع شدند و این اثر در کودکان آسیایی بیشتر از اروپایی ها قابل توجه است.

نقش پروبیوتیک در درمان اسهال ناشی از پروسه درمان سرطان

نقش پروبیوتیک در درمان اسهال ناشی از پروسه درمان سرطان

شواهد نشان داده که مصرف پروبیوتیک  نقش اساسی در رابطه با درمان اسهال ناشی از پروسه درمان سرطان دارد. اسهال یکی از عوارض جانبی رایج شیمی درمانی یا رادیوتراپی برای سرطان است. پروبیوتیک ها ممکن است به پیشگیری یا درمان این نوع اسهال کمک کنند. بررسی 12 مطالعه (1554 شرکت‌کننده) در سال 2018 نشان داد که شواهد برای تأثیر مفید پروبیوتیک‌ها در درمان این بیماری قطعی است.

نقش پروبیوتیک در درمان بیماری دیورتیکولار

در بیماری دیورتیکولوز، کیسه های کوچک در نقاط ضعیف دیواره روده بزرگ (روده بزرگ) ایجاد می‎شود. در بیشتر موارد، این بیماری هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند. اگر علائمی (مانند نفخ، یبوست، اسهال یا گرفتگی عضلات) رخ دهد، این بیماری را بیماری دیورتیکولار می نامند. اگر هر یک از کیسه ها ملتهب شود، این بیماری دیورتیکولیت نامیده می‏شود.

نقش پروبیوتیک در درمان بیماری دیورتیکولار

بیماران مبتلا به دیورتیکولیت ممکن است درد شدید شکمی داشته باشند و ممکن است دچار عوارض جدی شوند. بررسی سال 2016 از 11 مطالعه (764 شرکت‌کننده) در مورد پروبیوتیک‌ها برای بیماری دیورتیکولی نشان داده که مصرف پروبیوتیک برای درمان این بیماری بسیار مفید خواهد بود.

نقش پروبیوتیک در درمان بیماری التهابی روده

بیماری التهابی روده اصطلاحی برای گروهی از شرایط است که باعث می‎شود بخشی از دستگاه گوارش ملتهب شود. شایع ترین انواع کولیت اولسراتیو و بیماری کرون است. علائم ممکن است شامل درد شکم، اسهال (که ممکن است خونی باشد)، کاهش اشتها، کاهش وزن و تب باشد. علائم می‏توانند از خفیف تا شدید متغیر باشند و ممکن است بیایند و بروند. درمان شامل داروها و در برخی موارد جراحی است.

کپسول پایلوشات بی اس کی بنیان سلامت کسریخرید کپسول پایلوشات بی اس کی بنیان سلامت کسری

ویژگی‌های کپسول پایلوشات بی اس کی بنیان سلامت کسری: 

    • استفاده از کپسول پایلوشات بی اس کی برای بزرگ‌سالان مناسب است.
    • این محصول به‌عنوان یک آنتی‌اسید عمل کرده و سوءهاضمه را درمان می‌کند.
    • استفاده از این محصول سبب می‌شود تا الکترولیت‌های معده به تعادل برسند.
    • استفاده از آن باعث بهبود عملکرد طبیعی آنزیم‌های هضم‌کننده غذا می‌شود.
    • زینک موجود در این دارو در تعادل اسید و باز معده، تأثیر دارد.

مروری بر 21 مطالعه در سال 2014 در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو (1700 شرکت‌کننده) نشان داد که افزودن پروبیوتیک‌ها، پری‌بیوتیک‌ها یا سین‌بیوتیک‌ها به درمان مرسوم می‎تواند در القاء یا حفظ بهبودی بیماری مفید باشد.

نقش پروبیوتیک در درمان بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر

یک بررسی در سال 2018 از 53 مطالعه (5545 شرکت‌کننده در کل) در مورد پروبیوتیک‌ها برای سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) به این نتیجه رسید که پروبیوتیک‌ها ممکن است اثرات مفیدی بر علائم جهانی IBS و درد شکم داشته باشند. به طور کلی تحقیقات در این زمینه اثبات کردند که پروبیوتیک در درمان بیماری سندروم روده تحریک پذیر می‌تواند اثرات مفید و به سزایی داشته باشد.

نقش پروبیوتیک در درمان قولنج نوزاد

نوزادان مبتلا به قولنج ممکن است 3 ساعت در روز یا بیشتر گریه کنند، اما خوب غذا می خورند و رشد طبیعی دارند. علت کولیک به خوبی شناخته نشده است، اما مطالعات تفاوت‌هایی را در جامعه میکروبی در دستگاه گوارش بین نوزادانی که کولیک دارند و نوزادانی که مبتلا نیستند نشان داده‌اند، که نشان می‌دهد ممکن است میکروارگانیسم‌ها درگیر باشند.

درمان قولنج نوزاد

مروری بر 7 مطالعه (471 شرکت‌کننده) در مورد پروبیوتیک‌ها برای قولنج در سال 2018، که 5 مورد آن شامل پروبیوتیک Lactobacillus reuteri DSM 17938 بود، نشان داد که این پروبیوتیک با درمان موفقیت‌آمیز مرتبط است، با این حال، این اثر عمدتاً در نوزادانی که فقط با شیر مادر تغذیه می‌شوند دیده می‌شود. شما می‌توانید برای خرید مکملهای پروبیوتیک به چک لیست آماده شده در وبلاگ روشا مراجعه کنید.

نقش پروبیوتیک در درمان بیماری انتروکولیت نکروزان در نوزادان

انتروکولیت نکروزان یک بیماری جدی و گاهی کشنده است که در نوزادان نارس رخ می‎دهد. این بیماری شامل آسیب به دستگاه روده است که باعث مرگ بافت روده می‏شود. علت دقیق آن ناشناخته است، اما یک واکنش غیرطبیعی به اجزای غذا و میکروارگانیسم‌هایی که در دستگاه گوارش نوزاد نارس زندگی می‌کنند ممکن است نقش داشته باشد. مروری بر 23 مطالعه (7325 نوزاد) در سال 2017 نشان داد که پروبیوتیک‏ها به جلوگیری از انتروکولیت نکروزان در نوزادان با وزن بسیار کم کمک می‎کنند.

قرص لاکتول نیچرز اونلی

نقش پروبیوتیک در پیشگیری از پوسیدگی دندان

تعداد زیادی از تحقیقات در نوزادان و کودکان خردسال، این احتمال را بررسی کرده‌اند که پروبیوتیک‌ها ممکن است در پیشگیری از پوسیدگی دندان (که حفره یا پوسیدگی دندان نیز نامیده می‌شود) مفید باشند. مروری بر 7 مطالعه (1715 شرکت‌کننده در کل) نشان داد که پروبیوتیک‌ها ‎توانند در پیشگیری از درمان پوسیدگی دندان موثر هستند.

نقش پروبیوتیک در درمان بیماری های پریودنتال (بیماری لثه)

بیماری های پریودنتال ناشی از عفونت و التهاب لثه‎ها و استخوانی است که دندان‎ها را احاطه کرده و از آنها حمایت می‌کند. اگر بیماری شدید باشد، لثه‌ها از دندان‌ها جدا می‌شوند، استخوان‌ها از بین می‌روند و ممکن است دندان‌ها لق شوند یا بیفتند. مروری بر 12 مطالعه (452 شرکت‌کننده) در سال 2016 که پروبیوتیک‌ها را برای بیماری پریودنتال ارزیابی کردند، شواهدی را نشان داد که می‌توانند با کاهش باکتری‌های عامل بیماری و بهبود علائم بالینی بیماری، مکملی مفید برای درمان باشند. با این حال، اثرات ممکن است برای پروبیوتیک های مختلف متفاوت باشد.

قرص ویتالاکت زیست تخمیر

نقش پروبیوتیک در درمان بیماری رینیت آلرژیک (تب یونجه)

نتایج مطالعات متعددی در این زمینه نشان داده که پروبیوتیک در درمان بیماری تب یونجه موثر است. مروری بر 23 مطالعه (1919 شرکت‌کننده) که در آن پروبیوتیک‌ها برای درمان رینیت آلرژیک آزمایش شدند، شواهدی را نشان داد که مصرف پروبیوتیک برای بهبود علائم و کیفیت زندگی مفید خواهد بود.

 نقش پروبیوتیک در درمان بیماری پوستی درماتیت آتوپیک

درماتیت آتوپیک یک اختلال پوستی مزمن خارش دار است که با آلرژی همراه است اما ناشی از آن نیست. این بیماری در نوزادان شایع است و ممکن است از سن 2 تا 6 ماهگی شروع شود. درماتیت آتوپیک یکی از چندین نوع اگزما است. مروری بر 13 مطالعه (1271 شرکت‌کننده) در سال 2017 در مورد پروبیوتیک‌ها برای درمان درماتیت آتوپیک در نوزادان و کودکان شواهد ثابتی از تأثیر مفید آن پیدا کردند. مروری بر 9 مطالعه (269 شرکت‌کننده) در بزرگسالان نیز شواهد اولیه‌ای ارائه کرد که نشان می‌دهد برخی از سویه‌های پروبیوتیک ممکن است برای علائم درماتیت آتوپیک در آنها مفید باشند.

یماری پوستی درماتیت آتوپیک

نقش پروبیوتیک در پیشگیری از آلرژی‌ها

مطالعات زیادی در رابطه با بررسی نقش پروبیوتیک در پیشگیری از آلرژی‌ها انجام شده است که نتایجشان در راستای مفید بودن مصرف پروبیوتیک در این زمینه بوده است. بررسی سال 2015 از 17 مطالعه (4755 شرکت‌کننده) که استفاده از پروبیوتیک‌ها را در دوران بارداری یا اوایل دوران نوزادی ارزیابی کرد، نشان داد که نوزادانی که در معرض پروبیوتیک‌ها قرار می‌گیرند، خطر کمتری برای ابتلا به درماتیت آتوپیک دارند، به خصوص اگر در معرض مخلوطی از پروبیوتیک‌ها قرار بگیرند. همچنین پروبیوتیک‎ها تأثیر به سزایی  بر پیشگیری از خطرات آسم، خس خس سینه، یا تب یونجه (رینیت آلرژیک) دارند.

 

این پست بلاگ به کمک اتکا بر منابع معتبری چون nccih.nih.gov و my.clevelandclinic گردآوری‌شده‌است.

قرص کروم پلاس ب3 یوروویتال
بازخوردها
    ارتباط با کارشناسان داروخانه روشا
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد