خرید محصولات برند درموسیس

مصرف داروهای استروئیدی در میان ورزشکاران چه تأثیری در روابط جنسی‌شان دارد؟

مصرف داروهای استروئیدی در میان ورزشکاران چه تأثیری در روابط جنسی‌شان دارد؟

مصرف داروهای استروئیدی در میان ورزشکاران چه تأثیری در روابط جنسی‌شان دارد؟ در میان ورزشکاران اهدافی مانند انجام تمرینات مداوم ورزشی، افزایش قوای جسمانی و درصد عضلات بدن، شرکت در مسابقات و مدال‌‌آوری، حفظ سلامت بدن و داشتن سبک زندگی سالم مشترک است. بسیاری از این افراد برای اینکه بتوانند در مدت زمانی کوتاه به نتیجه دلخواهشان برسند، سراغ مصرف انواع داروهای مکمل، پروتئین وی، داروهای استروئیدی و هورمونی می‌روند.

در مقابل مصرف انواع این مکمل‌ها و داروها شایعات مختلفی هم بین مردم شکل می‌گیرد که شاید شما هم شنیده باشید. برخی بروز انواع سرطان را از عوارض مصرف مکمل و دارو می‌دانند و برخی دیگر مستقیماً به تمایلات جنسی اشاره می‌کنند و ادعا دارند که مصرف این مکمل‌‎ها در تمایلات جنسی افراد تأثیر منفی دارد و ممکن است که به‌شدت الگوی روابط جنسی را تغییر دهد.

خب! حالا واقعیت چیست؟ آیا واقعاً داروهای مختلف هورمونی از جمله داروهای استروئیدی می‌تواند باعث تغییر تمایلات جنسی در ورزشکاران شود؟

بیایید تا با هم عوارض مصرف داروهای استروئیدی و شرایط مصرف آن را بر اساس مقاله علمی health.ny.gov بررسی کنیم تا در انتها به یک پاسخ درست برسیم؛ اما پیش از آن ببینیم که داروهای استروئیدی چه داروهایی هستند؟

داروهای استروئیدی چیست؟

در همین ابتدای بحث ببینیم که داروهای استروئیدی چه مدل داروهایی هستند تا بتوانیم درباره تأثیرات منفی آن بر روابط جنسی ورزشکاران صحبت کنیم.

داروهای استروئیدی و روابط جنسی

استروئید نام اختصاری کورتیکوستروئید است که به‌نوعی چربی خاص گفته می‌‎شود. ماده اولیه این چربی‌ها کلسترول است و در کبد تولید می‌شود تا بدن با استفاده از آن بتواند هورمون‌های مختلف را تولید کند. یکی از مهم‌ترین هورمون‌های استروئیدی تولیدشده در بدن انسان هورمون کورتیزول است که به هورمون کنترل استرس نیز مشهور است.

این استروئیدها به‌صورت مصنوعی و شیمیایی هم به‌عنوان دارو تولید می‌شود تا اگر بیماری در تولید هورمون دچار مشکل بود، به‌عنوان جایگزین از این داروها استفاده کند. احتمالاً نام برخی از این داروها را تا امروز شنیده باشید. داروهایی مانند دگزامتازون، بتامتازون، پردنیزون و پردنیزولون از انواع این داروهای استروئیدی هستند که معمولاً در شرایط مختلف توسط پزشکان تجویز می‌شوند.

بیشترین کاربرد این داروها برای:

    • کاهش التهاب و تورم
    • درمان آسم
    • درمان لوپوس
    • درمان اختلال انسداد ریه و بیماری‌هایی مانند آسم
    • درمان اگزما و سایر بیماری‌های پوستی

در نتیجه کاملاً قابل‌درک است که چرا ورزشکاران بیشتر از مردم عادی از داروهای استروئیدی استفاده می‌کنند. خب حالا که با داروهای استروئیدی آشنا شدیم، به قسمت دوم مقاله یعنی تاثیر داروهای استروئیدی در روابط جنسی می‌رسیم؛ اما پیش از ببینیم که آیا این داروها عوارض هم دارند یا خیر؟

عوارض داروهای استروئیدی چیست؟

داروهای استروئیدی روی روابط جنسی چه تاثیری دارد؟

عوارض داروهای استروئیدی مانند سایر داروها به میزان دوز مصرفی و دفعات مصرف بستگی دارد. مزمن‌ترین عارضه مصرف این داروها افزایش شدید وزن، نوسانات خلقی و پف در قسمت‌های مختلف بدن مانند صورت و زیر چشم است. علاوه بر این مصرف مداوم داروهای استروئیدی روی کیفیت خواب بیمار تاثیر دارد و باعث افزایش فشارخون و قند خون بیمار می‌شود.

از طرف دیگر این داروهای برای اینکه بتوانند بیشتری تاثیر را در بدن داشته باشند تا حدی سیستم ایمنی فرد را ضعیف می‌کنند در نتیجه فرد زودتر از همسالانش ممکن است دچار بیماری یا عفونت شود.

عوارض داروهای استروئیدی در ورزشکاران

ورزشکاران هم مانند سایر مردم به دلایل مختلف و برای درمان بیماری‌هایی مانند التهاب عضلات یا آسم داروهای استروئیدی مصرف کنند. علاوه بر درمان بیماری تعدادی از ورزشکاران هم برای ساخت عضله و افزایش قدرت و قوای جسمانی هورمون‌های مختلف و داروهایی استروئیدی را استفاده می‌کنند تا از این طریق توانایی‌شان را در حین تمرین نیز افزایش دهند.

جالب است بدانید که تجویز داروهای استروئیدی در برخی نقاط دنیا غیرقانونی و فقط با تجویز رسمی پزشک است. علاوه بر این برخی انجمن‌ها مانند لیگ ملی فوتبال NFL ، لیگ بیسبال MLB ، انجمن ملی ورزشکاران NCAA و مسابقات المپیک مصرف داروهای استروئیدی و آنابولیک استروئیدی را در میان ورزشکاران ممنوع اعلام کردند.

خب حالا چرا ورزشکاران نباید این داروها را مصرف کنند و تاثیر این داروها در تمایلان جنسی‌شان چیست؟ بر اساس آخرین یافته‌های پزشکی مصرف داروهای آنابولیک استروئید تاثیر منفی در سلامت جنسی و غیرجنسی ورزشکاران دارد.

کپسول ماسل هرب بهتا دارو

شایع‌ترین عارضه غیرجنسی مصرف این داروها برای ورزشکاران حرفه‌ای امکان بروز فشارخون و حملات قلبی است. علاوه بر این در طولانی‌مدت هم ممکن است منجر به بروز انواع سرطان، آسیب به تاندون، بروز انواع سردرد، پارگی عضلات و ضایعات پوستی شود. علاوه بر این مصرف چنین داروهایی می‌تواند باعث بروز انواع رفتارهای خشونت‌آمیز، افسردگی شدید، رفتارهای سایکوپتیک و اعتیاد می‌شود، اما تأثیرات مصرف جنسی این داروها چیست؟

مصرف داروهای استروئیدی در میان ورزشکاران چه تأثیری در روابط جنسی‌شان دارد؟

اگر یادتان باشد گفتیم که مصرف داروهای استروئیدی تاثیر مستقیمی در کاهش سیستم ایمنی بدن دارد، در نتیجه در صورت روابط متعدد جنسی که اصطلاحاً به آن روابط جنسی خطرناک می‌گویند امکان بروز ایدز و دیگر بیماری‌ها در ورزشکاری که داروهای استروئیدی مصرف کردند و سیستم ایمنی ضعیفی دارند، وجود دارد.

مصرف داروهای استروئیدی در میان ورزشکاران چه تأثیری در روابط جنسی‌شان دارد؟

چون داروهای استروئیدی از هورمون دست می‌آید، مصرف مداوم این داروها در تولید هورمون به‌خصوص هورمون‌های جنسی در بدن تاثیر مستقیم دارد و همین مسئله تمایل به برقراری رابطه جنسی را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. از طرف دیگر ممکن است منجر به تغییر الگوی روابط جنسی فرد هم شود که به آن Alter sex drive هم می‌گویند. با این حساب تغییر در الگو روابط و حتی تمایل به برقراری رابطه جنسی را باید یکی از اصلی‌ترین عوارض مصرف داروهای استروئیدی دانست.

از دیگر تأثیرات مصرف داروهای استروئیدی در روابط جنسی ورزشکاران باید به موارد زیر اشاره کرد که از عمده‌ترین عوارض مصرف داروهای استروئیدی است و مستقیماً در الگوی روابط جنسی افراد، تمایلات جنسی افراد تاثیر دارد:

    • امکان افزایش ابتلا به سرطان پروستات (در مردان)
    • کاهش میزان ترشح هورمون تستسرون (در مردان)
    • تولید نامنظم اسپرم در آقایان
    • افزایش میزان تولید هورمون زنانه استروژن
    • امکان بروز سرطان‌های آندومتریال در زنان
    • رشد موهای زائد به‌خصوص در ناحیه صورت
    • امکان تغییر تن صدا
    • تغییر در نحوه توزیع چربی در بدن

خب حالا در برابر مصرف این داروهای استروئیدی چه راه‌هایی داریم تا بتوانیم عوارض مصرف دارو را کاهش دهیم.

برای کاهش عوارض داروهای استروئیدی چه پیشنهادی دارید؟

پیشنهادهایی مانند تغییر در عادات غذایی و داشتن رژیم غذایی سالم، استراحت و خواب کافی، انجام تمرینات ورزشی بدون مصرف داروهای هورمونی و افزایش قوای جسمانی از جمله کارهایی است که توسط همه پزشکان و متخصصان برای کاهش عوارض مصرف داروهای استروئیدی پیشنهاد می‌شود.

بهترین راه‌حل هم برای پیشگیری از مصرف چنین داروهایی این است که افراد مختلف، ورزشکاران به‌خصوص ورزشکاران مبتدی درباره خطرات مصرف هر مدل دارویی از هورمونی تا هر مکمل دیگری آگاه باشند و درباره عوارض آن تحقیق کنند. اگر شما قصد خرید مکملهای پاراهورمون را به این جهت داشته باشید، مهم است در خصوص فواید و عوارض آن با توجه به شرایط خاص بدنی خود حتما با یک متخصص در ارتباط باشید.

مصرف بسیاری از این داروها فقط با تجویز پزشک است و بهتر است که از مصرف سرخود هر دارویی به‌خصوص مکمل‌های هورمونی، داروهای استروئیدی و حتی داروهایی که برای افزایش میل جنسی پیشنهاد می‎‌شود، اجتناب کنید. در صورتی هم که در روابط جنسی احساس نیاز به مداخله دارید، حتماً با پزشک یا همان سکس تراپیست مشورت کنید و سراغ مصرف خودسرانه هر نوع دارویی نروید.

قرص فولیکوژن اروند فارمد
بازخوردها
    ارتباط با کارشناسان داروخانه روشا
    ارسال نظر
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد